SilaBG
0878 50 6666
|
Франчайз
|
Проследи пратка
|
Доставка
|
Магазини
|
Контакт
|
Дистрибуция
|
|
|
|
|
Остават Ви още 20 лв. до безплатна доставка.

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни(Privacy notice)
Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:
   
Наименование Ви Джи Ен ЕООД
ЕИК/БУЛСТАТ 202200279
Седалище и адрес на управление гр. София, район Витоша, ж.к. Манастирски ливади, 60А, офис 3
Адрес за кореспонденция гр. София, район Витоша, ж.к. Манастирски ливади, 60А, офис 3
Телефон 0878 506 666
E-mail [email protected]
Уебсайт https://www.silabg.com
 
Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни
   
Наименование Адвокатско дружество „Владимиров Кискинов“
ЕИК/БУЛСТАТ 176645870
Седалище и адрес на управление гр. София, ул. „Найден Геров“ № 6, ет. 4, офис 7
Адрес за кореспонденция гр. София, ул. „Найден Геров“ № 6, ет. 4, офис 7
Телефон + 359 2 988 18 28
E-mail [email protected]
 
Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни
   
Наименование Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон 02 915 3 518
Интернет страница www.cpdp.bg
 
„Ви Джи Ен“ ЕООД (Наричано по-долу за краткост „Администратор“ или „Дружеството“) осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.
 
Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни
Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на онлайн магазин www.silabg.comи сключване на договори с дружеството на основаниечл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:
  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;
  • За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна;
 
Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни
Чл. 2. (1)Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставятевъв връзка с използването на онлайн магазина www.silabg.comи сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:
  • създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
  • индивидуализация на страна по договора;
  • извършване на поръчки и доставки по договор;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга.
  • изпращане на информационен бюлетин и електронни съобщения при изразено от Вас желание;
  • създаване на профил и предоставяне на възможност за споделяне на съдържание в социалната мрежа на www.silabg.com.
(2)Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:
  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
(3)При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:
  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.
 
Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество
Чл. 3. (1) Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данникато клиенти, за следните цели:
  • Регистрация на клиент в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние– целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Регистрацията и създаването на профил за използване на онлайн магазина не е задължителна стъпка от предоставянето на услугата и тя е достъпна в значителна степен и без създаването на профил чрез извършване на поръчка без регистрация - Заключениеот оценката на въздействие: Въз основа на извършената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR;
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър)– целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини, имейли със специални предложения, промоции, промо кодове, новини и нови функционалности до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Регистрация в социалната мрежа S’POWERцелта на тази операция е предоставянето на възможност на регистрираните потребители да създават и поддържат профил в социалната мрежа на www.silabg.com, да публикуват мнения, коментари, препоръки, снимки и друго съдържание. Данните, обработвани при тази операция, се събират при регистрацията на клиент, поради което Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Упражняване право на отказ или извършване на рекламация– целта на тази операция е администриране на процеса по упражняване на правото на отказ или рекламация от клиентаза стоките, по отношение на които може да се упражнят тези права. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не енеобходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Изпращане на подаръци, промоционални пакети, промо кодове и др. – целта на тази операция е изпращането към наши клиенти, които са пожелали данните им да се обработват за тази цел, подаръци за рожден ден или организирани от дружеството кампании. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, Длъжностното лице за защита на личните данни счита, че провеждането на оценка на въздействието не енеобходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
(2)Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:
  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.
(3)Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.
(4)Администраторът не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.
(5)Дружеството не събира данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техен родител или законен представител.
Чл. 4. (1)Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:
  • Ваши индивидуализиращи данни при регистрация в нашия сайт (електронна поща, име, телефон, дата на раждане и др.)
  • Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, 3) за изпращане на информационен бюлетин и електронни съобщения, 4) създаване на профил в социалната мрежа S’Power, както и 4) за изпращане на подаръци при изразено от Вас желание.
  • Основание за обработка на личните Ви данни- С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин и електронни съобщения, както и изпращане на подаръци, се обработват на дадено от Вас изрично съгласие - чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
  • Данни за извършване на доставка(имена, електронна поща, телефон, адрес)
  • Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба и доставка на закупените стоки.
  • Основание за обработка на личните Ви данни- С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Допълнителни данни(килограми, височина, обиколка на ръка/мишница, гръден кош, както и относно мястото, в което извършва своите тренировъчни дейности)
  • Цел, за която се събират данните:Допълване на профила на клиента по негово желание с данни за негови характеристики с цел неговото представяне сред потребителите на сайта и социалната мрежа S’POWER.
  • Основание за обработка на личните Ви данни– Вашите данни, с които Вие допълвате създадения профил в уебсайта, се обработват на дадено от Вас изрично съгласие - чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
 
Срок на съхранение на личните ви данни
Чл. 5.(1)Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина или извършване на поръчката без регистрация. След заличаване на профила ви или приключване на поръчката, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).
(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.
(3)Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.
(4)Администраторът съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.
Чл. 6. (1)Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.
 
Предаване на Вашите лични данни за обработване
Чл. 7. (1)Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).
(2) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.
 
Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
 
Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
Чл. 8. (1)Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.
(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(3)С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки или да направите нова регистрация.
(4)Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.
(5)Вашите данни няма да бъдат обработвани за в бъдеще, но това няма да се отрази на вече направените от Вас публикации с използваното от Вас потребителско име, които ще останат видими в социалната мрежа.
(6)Можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработване на личните Ви данни за целите на директния маркетинг.
(7)Оттеглянето на съгласието не се отразява на законосъобразността на обработването на лични данни, което Администраторът е извършвал до този момент.
 
Право на достъп
Чл. 9. (1)Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас,като можете по всяко време да видите във Вашия профил, ако сте регистриран потребител, данните, които обработваме за Вас.
(2)Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3)Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.
 
Право на коригиране или попълване
Чл. 10. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора.
 
Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
Чл. 11. (1)Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
(2)Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:
  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
(3)В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:
  • информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено;
  • техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;
  • електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина;
  • публикациите, които сте направили в социалната мрежа.
(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да предприемете следните стъпки:
  • Да подадете заявка чрез профила си в онлайн магазинаили по имейл;
  • Да се легитимирате като притежател на акаунта;
(5)След като удостоверим идентичност на лицето, отправило искането и лицето, за което се отнасят данните в съответствие с посочените по-горе стъпки, ние ще изтрием всички данни, които обработваме за Вас, в съответствие с ал. 3.
(6)Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.
(7)С изтриване на Вашите лични данни, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.
(8)Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.
 
Право на ограничаване
Чл. 12.Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:
  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.
(2)В случай на упражняване на правото Ви на ограничаване, Дружеството ще преустанови обработката вашите данни, но няма да премахне публикациите, които сте направили в онлайн магазина.
 
Право на преносимост
Чл. 13. (1) Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с Администратора, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като се легитимирате пред Администратора:
  • да поискате от Администратора да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;
  • да поискате от Администратора пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.
(2)Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите в машинно-четим формат данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора, директно през Вашия профил чрез опцията за експорт на данни или с искане по имейл.
 
Право на получаване на информация
Чл. 14.Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.
 
Право на възражение
Чл. 15.Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.
 
Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни
Чл. 16. (1)Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2)Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:
  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.
 
Лица, на които се предоставят личните ви данни
Чл. 17.За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предоставя Ваши данни на следните обработващи лични данни:
Обработващ лични данни Цел на обработването на лични данни
Доставчик Извършване на доставка до адрес
 
Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.
Чл. 18.Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.
Чл. 19.В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:
   
Наименование Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон 02 915 3 518
Интернет страница www.cpdp.bg
 
Чл. 20.Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация или чрез функционалностите във Вашия профил. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.
Чл. 21.Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.
Чл. 22.Дружеството може да изменя Политиката за поверителност, като публикува съобщение за това на сайта си.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 Форма за оттегляне на съгласие за целите на обработка

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 - Искане „да бъда забравен“ - за изтриване на личните данни, свързани с мен

ПРИЛОЖЕНИЕ 3 Искане за преносимост на лични данни 

ПРИЛОЖЕНИЕ 4 - Искане за коригиране на данни 

E-mail :
Парола :
Запомни ме.
Регистрация | Забравена парола?